Kategorier
Varm choklad med gräddhjärtan - till Alla hjärtans dag! - GROW magazine
Recept på Varm choklad som man gör i Swcheiz med frusna gräddhjärtan på Alla hjärtans dag
varm choklad, gräddhjärtan, frusna, Schweiz, schwezisk varm choklad, alla hjärtans dag, hjärta, hjärtan, recept
18541
post-template-default,single,single-post,postid-18541,single-format-standard,ajax_fade,page_not_loaded,,side_area_uncovered_from_content,qode-content-sidebar-responsive,qode-theme-ver-13.1.2,qode-theme-bridge,wpb-js-composer js-comp-ver-5.4.5,vc_responsive
REDAKTÖREN BLOGGAR

Varm choklad med gräddhjärtan – till Alla hjärtans dag!

Varm choklad med gräddhjärtan

Varm choklad med gräddhjärtan – till Alla hjärtans dag!

Varm choklad med frusna gräddhjärtan – vad kan smaka bättre på Alla hjärtans dag? Och den varma chokladen gör du som man gör i Schweiz – på choklad av god kvalité med hög kakaohalt, åtminstone 40% eller högre. Eller varför inte på din favoritchoklad? Självklart kan du ta O’boy också, men så här på Alla Hjärtans lyxar vi till det lite. Så här – du behöver:

Choklad – av god kvalité med åtminstone 40% kakao eller högre – om du tar mörk choklad och tycker att det blir lite för bittert gör du den mildare genom att blanda den med några rutor mjölkchoklad
Mjölk
Vispgrädde
Ev en kanelstång eller malen kanel
Ev socker eller minimashmallows om du vill göra chokladen sötare
En silikonform med hjärtformer att frysa grädden i

Gräddhjärtan till varm choklad
  1. Vispa grädden. Klicka ner grädden i formarna, ställ in den i frysen och låt stå i någon timme, ev längre beroende på vilken typ av form du har (för en form med små hjärtan kan det ta ungefär en timme, med stora hjärtan något längre).
Smält choklad

2. Bryt chokladen i mindre bitar, lägg dem i en tjockbottnad kastrull och smält dem under omrörning på låg värme. Häll i mjölken (lägg ev i en kanelstång och socker – smaka av). Öka värmen och rör tills det hela sjuder och börjar koka upp. Ta av kastrullen från plattan.

3. Ta ut gräddhjärtana från frysen. Innan du häller upp chokladen i koppar vispar du upp den ordentligt. Häll upp den och tryck ut hjärtarna ur deras formar. Så lägger du försiktigt ner dem i den varma chokladen och toppar ev med minimashmallows och lite riven choklad.

Klart!

Varm choklad som man gör på det här sättet, som i Schweiz, blir ganska mäktig. Det blir nästan som en liten måltid!

Lena W ≅

Varm choklad med gräddhjärtan