Kategorier
ÅrsKompassen 2022 - GROW magazine
en nättidning om coaching, mental träning och personlig utveckling för dig som coach och alla intresserade av personlig utveckling - med inspriation för hälsa och livskvalitet, för att ge dig motivation och utveckla din drivkraft
coaching, coachning, coacher, coach, profession, professionell, livsstil, personlig utveckling, utveckling, mental träning, mind training, motivation, drivkraft
16489
page-template-default,page,page-id-16489,bridge-core-2.1.9,ajax_fade,page_not_loaded,,side_area_uncovered_from_content,qode-content-sidebar-responsive,qode-theme-ver-20.6,qode-theme-bridge,qode_header_in_grid,wpb-js-composer js-comp-ver-6.1,vc_responsive,elementor-default

ÅrsKompassen 2022

Avsluta 2021. Planera 2022.

 

ÅRSKOMPASSEN 2022

 

– några frågor som hjälper dig att avsluta år 2021
– och planera år 2022 till att bli ett av de bästa åren i ditt liv!
 
Här kan du ladda ner ÅrsKompassen 2022 – i A4-format eller som Booklet / Häfte!
ÅrsKompassen 2022 kommer från  YearCompass – en global rörelse som vill uppmuntra individer att leva sitt liv medvetet genom att planera det år som kommer – och tänka över sitt liv under året som gått.
I december 2012 startades YearCompass av ett gäng grabbar i Ungern. Man hade 20 deltagare. Idag är man global.
På deras hemsida kan man ladda ner The YearCompass på en mängd olika språk. Eftersom GROW magazine tycker att både kompassen och initiativet är så bra tog GROW kontakt och undrade om man inte ville ha en svensk version också, vilket inte fanns. Great!, svarade Compass-gänget och GROW översatte. Det är den som finns här.
Här kan du läsa mer: YearCompass
Och här kan du följa YearCompass och deras olika evenemang på Facebook
Year Compass lyder under Creative Commons och är fri för alla att använda.
YearCompass - Årskompassen 2022

Vad är ÅrsKompassen 2022?
ÅrsKompassen hjälper dig att avsluta året som gått och planera för nästa år, 2022.
 
Varför ska jag göra det?
Att planera det kommande året hjälper dig att bli mer medveten om i vilken riktning ditt liv går, hur du kan göra mer medvetna val och få dig att känna att du har mer kontroll över ditt liv. Dessutom ger det dig bättre förutsättningar att nå dina mål vilket är en bra utgångspunkt för att ditt år 2022 blir ett av de bästa åren du haft!
 
Alla vill att det kommande året ska bli ett bra år, helst det allra bästa året någonsin, eller hur? Men det räcker inte med att bara önska. Att se tillbaka på året som gått och utifrån det planera det nästa ger dig bättre förutsättningar att lyckas.

 
Men – hur gör jag det då?
Ladda ner någon av pdf-filerna – ÅrsKompassen 2022 som booklet, häfte, eller som vanliga A4-sidor. Där hittar du allt du behöver göra.
 
Vad handlar det om?
I princip handlar det om att du tar en stund och reflekterar över dig själv, över hur ditt förra år var och vad du vill med nästa år, 2022. Genom att se tillbaka och avsluta år 2021 går du vidare in i det nya året!
 

Ska jag göra detta för mig själv eller tillsammans med andra?
Du kan göra det enskilt, eller samla din familj, vänner eller ett gäng inspirerande personer och göra det tillsammans med dem. Hemma, kanske på ett kafé eller någon annanstans där ni trivs.

 


Hur används ÅrsKompassen – The YearCompass?


Som community växer The YearCompass stadigt och nerladdningarna har ökat 13 gånger om sedan 2013. Människor över hela världen skickar in mail som berättar hur YearCompass hjälpt dem att få en tydligare bild av sina liv, andra berättar hur de nått mål de länge önskat uppnå. Det finns flera fantastiska berättelser bland dem!

Så här berättar YearCompass-gänget om några av dem:

“Vi har fyra favoriter bland de berättelser bland de flera hundra som vi fått från vårt community. Den första är från en skola i Storbritannien där varje elev får ett YearCompass-häfte. De går igenom den tillsammans som en skolövergripande övning. Vi fick reda på det genom ett mail från en av lärarna på skolan som skrev och frågade hur de kunde donera en summa pengar till oss som tack. Det är helt otroligt att tänka sig att det finns en hel skola, en massa barn, som får YearCompass som uppgift i den ordinarie undervisningen! Det är helt grymt!”

“Den andra berättelsen kommer från en kvinnoklubb i Ulan Bator i Mongoliet. För två år sedan fick vi av en slump reda på att det finns en kvinnoklubb i Asien där medlemmarna lär sig engelska tillsammans och att de använder den engelska versionen av vårt häfte som en kul övning. Vi fick kontakt och de skickade ett foto från deras första träff – vi har det fortfarande, och det är en av våra bästa påminnelser om varför vi gör det här – The YearCompass.”

“Den tredje berättelsen är från en anonym person på Reddit som skriver, med sina egna ord att: “… jag har gått igenom den här arbetsboken i december varje år under tre års tid. Under den här tiden har jag sprungit maraton, rest till flera för mig nya länder, sökt och fått stipendier, fått mitt drömjobb och mycket mer. Ta tid att reflektera över detta år och planera för ditt nästa!”

“Den fjärde, och häftigaste berättelsen, kommer från John som är rådgivare för drogmissbrukare i USA. Han använder YearCompass-häftet i gruppterapisessioner för missbrukare och han har märkt att det hjälper klienterna att omvärdera sina liv och sätta mål som kan leda dem bort från missbruket. Jag kommer ihåg när vi först läste hans mail – det kändes stort!”