Kategorier
Kompass 2017 - vilken blir DIN riktning 2017? - GROW magazine
en nättidning för coacher och dig intresserad av personlig utveckling
coaching, coachning, coacher, coach, profession, professionell, livsstil, personlig utveckling, växa, utvecklas, mål
17804
post-template-default,single,single-post,postid-17804,single-format-standard,ajax_fade,page_not_loaded,,side_area_uncovered_from_content,qode-content-sidebar-responsive,qode-theme-ver-13.1.2,qode-theme-bridge,wpb-js-composer js-comp-ver-5.4.5,vc_responsive
REDAKTÖREN BLOGGAR

Kompass 2017 – vilken blir DIN riktning 2017?

Kompass 2017 – vilken blir DIN riktning 2017?

Vad fort ett år går! Imorgon är det den sista dagen på detta år, 2016, och det är nyårsafton. Igen, känns det som.  Och så fortsätter vi in i 2017 vare sig vi vill det eller ej. Själv tycker jag att tiden bara går fortare och fortare och undrar om andra också upplever tiden på det viset? Och varför det känns så, att den bara rusar på i expressfart med korta stopp då och då, här och där, för att jag, eller vi, ska kunna hämta andan. 2016 – vart tog du vägen?

Att man inte ska ska planera sitt nyår i sista stund fick jag förresten belägg för idag när jag var och handlade. Nej, man ska ta god tid på sig och tänka igenom det om man ska ställa till fest, särskilt menyn, och inte, som de två yngre tjejerna jag stötte ihop med vart jag än gick i affären, komma på att de planerat helt tokigt. Det var i alla fall det den ena av dem tyckte. Och det var framför ostdisken hon kom på det.

Toast skagen, pizza, paj … hon gick igenom listan för deras inköp. Har vi nu allt? sa hon till sin kompis. Men …  det blir ju så mycket bröd! Och så har vi ju KÖPT bröd också! utbrast hon innan väninnan hann svara.

Toast skagen, pizza, paj – ost och bröd. Hon var tydligen på någon diet och som man ju vet är inte ost och bröd det som brukar rekommenderas om man vill gå ner i vikt.

Hur det gick? Jag vet inte. Jag lämnade dem där framför ostdisken livligt diskuterande sin nyårsmeny med en cheddar och en bit stilton i min shoppingkorg.

Planering.

Reflektion och eftertanke. Det hör ihop med årsskiften. Att göra bokslut över det som varit och planera det som ska bli.

Själv ska jag göra det på nyårsdagen. Det är en bra dag för det. Och det kommer jag att göra med Kompass 2017 – som finns här på GROWs hemsida och som hjälper mig att ställa in riktningen för år 2017 OCH att reflektera över och avsluta år 2016. Du kan också göra det om du vill. Här finns den: Kompass 2017.

Kom precis på att jag glömt att köpa nyårsbubbel tills imorgon. Just det … det var ju det där med planering …

Lena W ≅