Kategorier
GROW magazine - vol 8 - Tema: Hälsa & Livskvalité - GROW magazine
en nättidning för coacher och dig intresserad av personlig utveckling
coaching, coachning, coacher, coach, profession, professionell, livsstil, personlig utveckling, växa, utvecklas, mål
19361
post-template-default,single,single-post,postid-19361,single-format-standard,ajax_fade,page_not_loaded,,side_area_uncovered_from_content,qode-content-sidebar-responsive,qode-theme-ver-13.1.2,qode-theme-bridge,wpb-js-composer js-comp-ver-5.4.5,vc_responsive
REDAKTÖREN BLOGGAR

GROW magazine – vol 8 – Tema: Hälsa & Livskvalité

GROW magazine vol 8 - Tema: Hälsa &Livskvalité

GROW magazine – vol 8 – Tema: Hälsa & Livskvalité

Hälsa & Livskvalité.

Tre ord har fastnat hos mig under det att det här numret av GROW kom till och det är fascia, tarmflora och tillsammans.
Ordet fascia var helt nytt för mig, bindväv säger vi på vardagssvenska och det är ju mer välbekant. Men inte hade jag tänkt särskilt mycket pä den, min bindväv. Och inte heller på min tarmflora. Nu vet jag bättre tack vare läraren i yin yoga Sofie Ringsten och författarna till boken FOOD PHARMACY Mia Clase och Lina Nertby Aurell, som alla medverkar i sommarnumret av GROW. Både min fascia och min tarmflora ska jag ta hand om bättre för min hälsa – och jag börjar redan nu i sommar.

Tillsammans, det tredje ordet, tycker jag om. Mycket. Tillsammans, att göra saker tillsammans, att vara tillsammans ger ökad livskvalité. Och det kommer vi att göra mycket mer av i framtiden för vi är på väg från det självcentrerade egosamhället till ett mer ödmjukt tillsammanssamhlle. Vilket vi kanske har generation Z att tacka för, de som föddes i mitten av 1990-talet och framåt. Att vi tillsammans också ska tro på framtiden, det vill trendspanaren och författaren Göran Adlén – och GROW magazine gör honom sällskap i det. Absolut!

Bevis på tillsammanssamhället med många samarbeten kan vi också se i GROWs sommarnummer. Som till exempel coacherna Nina Floretengs, Marie-Louice Wallins och Cecilia Hofvings samarbete för att ta reda på vad människor i allmänhet vet om coaching. Ett annat är coacherna Agneta Lundgrens och Carina Vinbergs som har sina företag var för sig men tillsammans driver konceptet Framgångare.

Lars-Eric Uneståhl, fil dr i psykologi och grundare av Skandinaviska Ledarhögskolan, reder ut begreppen för oss i artikeln Coaching och Mental Träning vs Mental Rådgivning. Mycket läsvärt! Och en tankeställare till oss alla om våra fördomar ger oss coachen Bo König i en öppenhjärtig artikel där han delar med sig om de fördomar han hade om coaching innan han själv utbildade sig till coach.

Som vanligt finns det alltså mycket intressant att läsa i GROW, i det här numret på temat Hälsa och Livskvalité.
Och nu tar redaktionen sommarsemester! Jag själv tillsammans med min fascia och tarmflora. Bland annat.

Trevlig sommar!

Lena W ♥

GROW magazine vol 8, tema: Hälsa & Livskvalité kan du läsa – här!