Kategorier
GROW magazine - vol 13 - Tema: Framgång & Motgång - GROW magazine
en nättidning för coacher och dig intresserad av personlig utveckling
coaching, coachning, coacher, coach, profession, professionell, livsstil, personlig utveckling, växa, utvecklas, mål
19758
post-template-default,single,single-post,postid-19758,single-format-standard,ajax_fade,page_not_loaded,,side_area_uncovered_from_content,qode-content-sidebar-responsive,qode-theme-ver-13.1.2,qode-theme-bridge,wpb-js-composer js-comp-ver-5.4.5,vc_responsive

GROW magazine – vol 13 – Tema: Framgång & Motgång

Bild: GROW magazine vol 13 - Tema: Framgång & Motgång

GROW magazine – vol 13 – Tema: Framgång & Motgång

HAN VAR INTE TILLRÄCKLIGT FRAMGÅNGSRIK …

Det var det en väninna sa när hon ringde för att berätta om sin date. Bekymrad. För hans skull.
Inte för att han, hennes date, inte var tillrckligt framgångsrik (vad nu det kunde betyda) för det
brydde hon sig inte om. Inte ett skvatt. Hon tänkte mer på hans ex som hade skiljts sig från honom just på grund av det. För att han inte var tillräckligt framgångsrik.
Stackars kille, suckade hon, vilken grej att slänga i ansiktet på sin man. Och de hade varit ihop länge! Det satt och det märktes. Kärleken kan ta slut, man kan vilja gå olika vägar i livet men att skiljas för att ens partner inte är tillräckligt framgångsrik! Vad är det? Hon, min väninna, kunde inte släppa det.
Vi enades om att alla tänker olika. Också om framgång.

En kvinnlig bekants partner gjorde slut. Varför? Jo, han tyckte att hon var för framgångsrik, alltså mer framgångsrik än vad han tyckte att han själv var. Det var det hon sa. Och hon var besviken, ledsen och undrade om hon skulle ge upp sin karriär …

Framgång, ja. Vi hade ett val tidigare i höstas. Ett viktigt val där vi, i demokratisk ordning, röstade om hur vi vill att vårt land ska styras de kommande fyra åren. På valnatten såg sig alla partierna som klarade 4%-spärren som segrare. Om man nu också talar blockpolitik. Majoriteten av dem hyllade sig själva som valets vinnare och det jublades. “Alla” vann. Men ingen vann. Någon ny regering har vi ännu inte fått till dags dato. Inget parti var tillräckligt framgångsrikt för att kunna bilda regering …

De flesta av våra beslut, både i våra personliga liv, i jobbet och i våra liv som samhällsmedlemmar färgas av vad framgång innebär just för oss, säger Astrid Brinck lite längre fram i detta nummer av GROW. Jag har tänkt mycket på det de senaste dagarna. Framgång betyder ju inte bara yttre framgång, det som kan mätas i pengar, ägodelar och olika statusmarkeringar och, inte att förglömma, som vår position i relation till andra. Vilket betyder mycket för många. Men den inre framgången är egentligen viktigare. Alltså, hur vi känner oss till freds med våra liv, vad vi vill ha ut av det på ett djupare plan. Det handlar om att leva i samklang med sina värderingar och det också i ett större perspektiv, inte bara det som gäller mig själv och mina närmaste, utan hur vi vill att den värld vi lever i ska se ut idag och i framtiden.

Det tål att tänkas på Och jag hoppas att höstnumret av GROW magazine kan ge dig inspiration
till en stunds reflektion och också nya vägar till att nå en bit närmare dina mål. Dina autentiska framgångsmål!

Som inspiration läser du om …

Napoleon Hill skrev den första bästsljaren i genren självhjälpsböcker om att nå framgång. Det var på 1930-talet. Genom att intervjua och studera över 500 av dåtidens mest framgångsrika personer om hur de tänkte, vad de gjorde och vilka vanor de hade, formulerade han 13 principer för framgång. Vilka inte skiljer sig nämnvärt från dagens råd. Lars-Erik Uneståhl, fil dr i psykologi och grundare av Skandinaviska Ledarhögskolan, var tidig i sin forskning om hur man kan påverka sina prestationer och nå sina mål genom mental träning. I sin artikel diskuterar han dels olika aspekter på vad framgång är och kan vara, dels vad det innebär att uppnå framgång genom träning – Mind Training.

Astrid Brinck grundare och ledare för the Inner Freedom Institute, menar att vår framgång måste byggas inifrån ur, vad hon kallar, individens inre frihet – som också är en av grunderna för ett framgångsrikt ledarskap. Utifrån detta har hon arbetat fram ett koncept för medvetet ledarskap och hon riktar sig i första hand till kvinnor. Aktuellt idag efter det senaste årets #metoo-rörelse och debaclet kring Svenska Akademien!

Mikael Lörnstam är ledarskapscoach och berättar öppenhjärtigt om sin första tid som coach som trots framgångar var tuff för honom på det personliga planet. Han hade drabbats av “the imposter sydrome”, bluffsyndromet. Inte helt ovanligt även hos de mest framgångsrika. Rune Segerblad, ledarutvecklare och coach, ger råd om hur man som chef och ledare kan påverka arbetsklimatet positivt under en förändringsprocess inom sin organisation och vända motstånd till framgång.

Fanny Cardell & Johanna Dahlbäck är leg logopeder och röst- och talcoacher. Rösten är ju vårt främsta redskap för att nå fram till andra med vårt budskap, oavsett om det är genom samtal, presentationer, förelsningar. Men hur använder du din röst? Hur röstsmart är du egentligen för att framgångsrikt föra ut ditt budskap?
.
Det här är en del av allt det du kan läsa om i det här numret av GROW magazine på temat Framång & Motgång.

Önskar dig en inspirerande läsning!

Lena W ♥

 

GROW magazine vol 13, Tema: Framgång & Motgång, kan du läsa – här!