Kategorier
GROW magazine - vol 10 - Tema: Inre & Yttre resor - GROW magazine
en nättidning för coacher och dig intresserad av personlig utveckling
coaching, coachning, coacher, coach, profession, professionell, livsstil, personlig utveckling, växa, utvecklas, mål
19392
post-template-default,single,single-post,postid-19392,single-format-standard,ajax_fade,page_not_loaded,,side_area_uncovered_from_content,qode-content-sidebar-responsive,qode-theme-ver-13.1.2,qode-theme-bridge,wpb-js-composer js-comp-ver-5.4.5,vc_responsive
REDAKTÖREN BLOGGAR

GROW magazine – vol 10 – Tema: Inre & Yttre resor

Omslag: GROW magazine vol 10, Tema: Inre & Yttre resor

GROW magazine – vol 10 – Tema: Inre & Yttre resor

ALDRIG HAR VI REST så mycket som vi gör idag och aldrig i människans historia har det varit möjligt för så många att resa i den omfattning vi gör idag.

Mina egna resor började som barn med mina föräldrar. Och de fortsatte. Med iver och stor nyfikenhet. Och det visade sig att de också kom att leda till inre resor, i mig själv.
Helt kort: Jag har rest med jeep över Himalaya från Nepal till Tibet, med tåg genom Kina till Ulan Bator i Mongoliet, med båt över Atlanten till Buenos Aires i Argentina, svettig skumpat fram på lokalbussar från Accra i Ghana till Lomé i Togo och vidare till Ouagadougou i Burkina Faso. I Västafrika. Jag har flugit från Moskva till Novosibirsk i Sibirien en smällkall februarimånad och kajkat runt på färjor i den grekiska övärlden i ljuvlig sommarbris. För att nämna några. Och, ärligt talat, det är just resor som de här som gett mig mest.
Att ligga på en strand är härligt. Att unna sig lite lyx på ett trevligt och bekvämt hotell i sol och värme är underbart. Men det är inte de resorna som stannat kvar hos mig. Det är de andra, de som gett mig perspektiv på världen, på mig själv och var jag kommer ifrån. Sverige.

Att upptäcka att världen är vacker, som författaren och redaktören för resetidningen Vagabond Per J Andersson säger lite längre fram i detta nummer av GROW, behöver inte betyda skönhet skapad av materiell välfärd. Det kan betyda att man upptäcker den öppenhet och hjälpsamhet som kan finnas hos totala främlingar. Och generositeten hos dem vi här i Sverige kallar de fattiga i världen. Oväntade möten där vi får syn på något mer i tillvaron än det vi är vana vid. Något som får oss att tänka till. Över livet. Över oss själva.
Det kan betyda naturupplevelser där vi känner förundran över vår planets fantastiska rikedom av skönhet. Eller platser och miljöer där vi förstår hur livet levs och har levts, då och nu, i olika kulturer. Och ting som människor skapat som ger oss inspiration till att göra nytt och utveckla oss själva.
Det finns många sätt att resa på. Det finns också många anledningar till varför vi reser och ju mer jag har arbetat med det här numret av GROW magazine inser jag också hur mångfacetterat och innehållsrikt temat är. För att resa kan betyda så helt olika saker för så många. Några kan du läsa om här.

Vårt resebeteende förändras också över tid, det berättar Erica Charbonnel om i en intressant intervju. Erica ansvarar för nutids- och framtidsanalyser om rese- och turistnäringen på Kairos Future. Varför är vårt intresse för inre utveckling, det inre resandet, så stort idag? Den frågan ställde vi till Eva Danneker, vd och ägare till bokhandeln Vattumannen i Stockholm, en bokhandel för esoterisk litteratur och inre sökande. Eva driver också tidningen Inspire som just vill inspirera till inre utveckling. Marike Ollner, beteendevetare, reikimästare och hästmassör, berättar om hur olyckliga omständigheter ledde fram till insikter som gav hennes liv nya och positiva riktningar, och som ledde till både inre och yttre resor.

Det här är förstås bara ett litet smakprov vad du kan läsa om i GROWs temanummer om Inre och Yttre Resor. Men hur tänker du själv? Maila gärna en rad och berätta!

Trevlig läsning!

“En gång om året, res till en plats där du inte varit tidigare.” / Dalai Lama

 

Lena W ♥

 

GROW magazine vol 10, Tema: Inre & Yttre resor kan du läsa – här!