Kategorier
GROW magazine nr 1/2017 - vol 6 - GROW magazine
en nättidning för coacher och dig intresserad av personlig utveckling
GROW magazine, coaching, personlig utveckling, coacher, tidskrift, nättidskrift, GROW, blog, Oskar Henrikson, Habitud, utmaning, deadline,
18184
post-template-default,single,single-post,postid-18184,single-format-standard,ajax_fade,page_not_loaded,,side_area_uncovered_from_content,qode-content-sidebar-responsive,columns-3,qode-theme-ver-13.1.2,qode-theme-bridge,wpb-js-composer js-comp-ver-4.11.2.1,vc_responsive
REDAKTÖREN BLOGGAR

GROW magazine nr 1/2017 – vol 6

GROW mr nr 1-2017 vol 6 - TEMA: Tid

GROW magazine nr 1/2017 – vol 6

 

Nytt nummer av GROW magazine – nr 1/2017 – Tema: Tid.

GROW magazine – det första för i år 2017 –  nr 1/2017, volym 6 – publicerades igår. Tema: Tid. Ett intressant och kul nummer, tycker redaktören. Det vill säga jag själv.

Och jag tänker: Tänk att det alltid, ALLTID, ska vara så infernaliskt hektiskt, ont om tid och stressigt och jäktigt innan publicering. I och för sig så jobbar jag bäst när jag har deadlines. Jag fungerar bäst när ett jobb har en början och ett slut med någonting färdigt, ett resultat, att visa upp. Ett mål. Som GROW magazine. Och för mig är varje tidning ett delmål i ett större projekt. GROW.

När jag jobbat i miljöer utan deadlines eller där man arbetat efter rutiner som på det hela ser likadana ut dag efter dag blir jag snabbt ganska otrevlig. Jag märker det inte först själv. Det brukar börja med att jag blir irriterad på folk, hakar upp mig på saker de säger. Inga märkvärdigheter, det kan vara småsaker som att någon råkar få ur sig ett dåligt skämt – och jag går i taket. Och det bara för att jag är uttråkad – jag blir helt enkelt uttråkad när jag lärt mig rutinerna och de tar över, är desamma dag efter dag efter dag i ett inrutat schema. Andra vill ha det så, har svårt att fungera utan dem. Ja, jag har haft sådana kollegor och vår arbetsrelation fungerade inte särskilt bra. Inte i längden. Katastrof, med andra ord.

Men eftersom jag också är något av tidsoptimist och perfektionist samtidigt som nya idéer kommer fortare än jag kan få ner dem på papper, så kommer jag lätt in i deadlinehetsen. Då ingenting annat i världen känns viktigare än att komma i mål. Bli klar. Och det är det som jag inte riktigt gillar, att stänga ute omvärlden när en deadline är på gång.

I GROW nr 1/2017 intervjuar jag Oskar Henrikson på Habitud, det psykologiska gymmet på nätet, och han berättar om de dagliga utmaningar de lägger ut varje dag på sin sajt. Min egen dagliga utmaning i år kommer att bli att hitta mina rutiner. Ja, faktiskt rutiner!  Rutiner som funkar för mig så jag inte kommer in i den här hetsen efter deadlines. Att hitta mina egna rutiner – som inte känns instängt kvävande i ett inrutat schema.

Går det?

Jag ska i alla fall försöka. Skulle nog behöva lite coaching för det. Är det någon coach därute som vill anmäla sitt intresse?

Och jag sätter upp T.T.T. på väggen. Ting Tar Tid. Piet Heins gruk. För ting tar TID. Och det är väl faktiskt bara att acceptera!

 

Lena W ≅

 

Tags:
, ,
No Comments

Post A Comment