Kategorier
GROW magazine - vol 6 - Tema: Tid - GROW magazine
en nättidning för coacher och dig intresserad av personlig utveckling
GROW magazine, coaching, personlig utveckling, coacher, tidskrift, nättidskrift, GROW, blog, Oskar Henrikson, Habitud, utmaning, deadline,
18184
post-template-default,single,single-post,postid-18184,single-format-standard,ajax_fade,page_not_loaded,,side_area_uncovered_from_content,qode-content-sidebar-responsive,qode-theme-ver-13.1.2,qode-theme-bridge,wpb-js-composer js-comp-ver-5.4.5,vc_responsive
REDAKTÖREN BLOGGAR

GROW magazine – vol 6 – Tema: Tid

GROW mr nr 1-2017 vol 6 - TEMA: Tid

GROW magazine – vol 6 – Tema: Tid

Tiden – den dyrbara

Tänker på den gamla gåtan vad det är som går och går och aldrig kommer till dörren … Det var den första gåtan jag lärde mig som barn. Svaret? Ja, klockan, förstås. Idag, som vuxen, skulle svaret kanske inte bli Tiden för vi vet ju att vi förr eller senare kommer att stå framför en dörr bakom vilken vi inte vet vad vi kommer att möta. Men visst kan det kännas som att man går och går och aldrig riktigt kommer fram? Kommer fram till den där dörren bakom vilken allt det där man vill nå finns. Och det bara därför att man inte tycker att tiden räcker till.

Eller så här: En som inte har mig försöker vinna mig och den som har för mycket av mig försöker göra mig kortare. Vem är jag? Tiden. Som kunde gå riktigt långsamt som barn och som man som vuxen försöker vinna på massor av olika sätt. För att få mer av. Det intressanta är att vi alla har lika mycket av den. Tiden är demokratisk på det sättet. Det är upp till oss själva vad vi fyller vår tid med – och hur vi gör det.

När jag arbetade i Västafrika var tiden annorlunda. Man jagade inte minuter och jag vande mig vid det. Bussen gick när den var fullsatt, inte 08.37. På marknaden fick man inte ha bråttom, köpslåendet tog sin tid och det förväntades av en. Ett slags socialt uppförande där man synade och klämde på varan, diskuterade för- och nackdelar, skämtade och skojade för att till slut enas om det bästa priset. För köparen och säljaren. Och relationer skapades. Ovant och konstigt för mig, en västerlänning, men svårt att vänja mig av med när jag kom hem till Sverige igen. Jag fortsatte att köpslå och pruta av bara farten och till min förvåning gick det bra. Inte bara på torget utan också i affärerna!

Vi ser helt enkelt olika på tiden. Värderar den efter prestation, upplevelser eller social samvaro. Bland annat. Men att tiden är betydelsefull för oss, det är nog något vi kan enas om. Även de stunder då vi tycker att den går riktigt, riktigt långsamt.

Tiden, vår dyrbara tid, är temat på årets första nummer av GROW magazine och det blir en riktigt djupdykning i tiden och det med många olika perspektiv. Av Lars-Eric Uneståhl, fil dr i psykologi och grundare av Skandinaviska Ledarhögskolan. Av psykologen Oskar Henriksson, vd på Habitud, det psykologiska gymmet. Av Agneta Oreheim-Orlå, drömterapeut och föreläsare och många andra. Dessutom fins det ju som vanligt mycket, mycket mer att läsa i GROW.

Tid – ett tema nog värt att lägga ner lite tid på för att göra det kommande året till det allra, allra bästa! Och själv sätter jag upp T.T.T. på väggen. Ting Tar Tid. Piet Heins gruk. För så är det, ting tar TID. Och det är väl faktiskt bara att acceptera …

“Husk de tre T.T.T
Slid men hvid – Ting Tar Tid.” / Piet Hein

Lena W ♥

Läs GROW magazine vol 6, Tema: Tid- här!

Tags: