Kategorier
GROW magazine - vol 7 - Tema: Kreativitet - GROW magazine
GROW magazine, Kreativitet, Coaching, Coaching, Personlig utveckling, Farida Razulzada, Ulrika Berge, Urban Norlander, Ann Ljungberg
GROW magazine, Kreativitet, Personlig utveckling, coaching, coachning,
18673
post-template-default,single,single-post,postid-18673,single-format-standard,ajax_fade,page_not_loaded,,side_area_uncovered_from_content,qode-content-sidebar-responsive,qode-theme-ver-13.1.2,qode-theme-bridge,wpb-js-composer js-comp-ver-5.4.5,vc_responsive
REDAKTÖREN BLOGGAR

GROW magazine – vol 7 – Tema: Kreativitet

GROW magazine nr 2/2017, vol 7

GROW magazine – vol 7 – Tema: Kreativitet

KREATIVITET – om att skapa. Och att skapa något nytt.

Kreativitet har många bottnar och ju mer jag tänker på vad kreativitet är, och kan vara, desto svårare blir det att försöka beskriva vad det är för någonting. Men det ligger ju inte på mig när allt kommer omkring. De många intressanta medverkande i det här numret av GROW magazine bidrar både med definitioner och sina tolkningar av vad kreativitet är och kan vara. Just för dem. Och ger dig tips på hur du kan utveckla din.

Vi träffar konstnären Ulrika Berge, författarcoachenoch entreprenören Ann Ljungberg, coachen och teaterpedagogen Urban Norlander, Farida Razulsada, fil dr i psykologisom forskar i kreativitet, ledarskap och kreativa företag – och många, många andra!

“Kreativitet är inte förunnat ett fåtal. Du är kreativ. Du skapar ditt eget liv och du fortsätter i varje sekund att göra det.”

Det skriver Kajsa Ingemarsson.

Men min egen kreativitet då? Ja, för mig handlar det om idéer – och om att »göra«. Och mina idéer kommer snabbt, de är många och jag hinner inte med. Varifrån de kommer? Kanske från något jag sett eller hört. Läst eller genom en person jag mött. Och kombinationer dem emellan. Jag blir nyfiken – går det? Och – kan jag? Jag vill veta mer, pröva och »göra«. Jag får en bild av hur det kan bli och ser jag den inte framför mig eller känner känslan av den famlar jag. Vet inte hur jag ska fortsätta. Jag lägger idén åt sidan för att den ska gro – ja, just det, GROW. Men när bilden finns där eller känslan av hur den kan bli verklighet, då vet jag att jag är på rätt väg.

Nu börjar leken, arbetet och allvaret. Varvat med tvivel. Jag leker, prövar infall, låter intuition och känsla styra. Det är arbete samtidigt som det är lek på fullaste allvar. Det är seriöst. Och »på riktigt«. Associationer går kors och tvärs, jag sätter ihop »saker« – »connect the dots« – hittar något intressant här och något annat där. Känns det rätt? Inte? Då prövar jag på något annat sätt. Är det förståeligt? Blir det så jag vill att det ska bli? Jag granskar, värderar och utvärderar. Visar upp och talar med andra.

Så tar jag paus. Gör något helt annat. Och så kommer jag tillbaka till det. Håller det?
Jag gör om – eller fortsätter. Och nya idéer, de kommer hela tiden. I en lång rad som bara väntar på att få »göras«…

Det var så här GROW magazine kom till. Från en idé som måste »göras« och prövas. Och idén till GROW magazine blev för mig ett resultat av en kreativ process som bara fortsätter och fortsätter …

Hur ser din kreativa process ut? Och vad är kreativitet för dig? Skriv och berätta!

Lena W ♥

Läs GROW magazine vol 7, Tema: KREATIVITET – här!

Tags: