Kategorier
Agneta Sjödin: Från Hjärtat - inspiration, hälsa, träning, förändring - GROW magazine
en nättidning för coacher och dig intresserad av personlig utveckling
coaching, coachning, coacher, coach, profession, professionell, livsstil, personlig utveckling, växa, utvecklas, mål
18363
post-template-default,single,single-post,postid-18363,single-format-standard,ajax_fade,page_not_loaded,,side_area_uncovered_from_content,qode-content-sidebar-responsive,qode-theme-ver-13.1.2,qode-theme-bridge,wpb-js-composer js-comp-ver-5.4.5,vc_responsive
REDAKTÖREN BLOGGAR

Agneta Sjödin: Från Hjärtat – inspiration, hälsa, träning, förändring

Agneta Sjödin: Från hjärtat inspiration, hälsa, träning,

Agneta Sjödin: Från Hjärtat – inspiration, hälsa, träning, förändring

FRÅN HJÄRTAT  – en ny inspirationsbok av Agneta Sjödin

Kan man älska alla?

Den frågan ställde Agneta Sjödin till Deepak Chopra när hon intervjuade honom i San Diego 2001. Ja, hade han svarat och fortsatt: Faktum är att du också bör älska alla.

Att älska alla … Men kan man verkligen göra det? Är det överhuvudtaget möjligt att älska alla? Även de som man känner motvilja mot, sårar och gör en ont, känner fiendskap från – eller mot? Eller till och med hat? De som medvetet förstör, utför terrorhandlingar under fundamentalismens dogmer? Går det?

Man kan inte tycka om, eller gilla, alla, inte heller hålla med alla, men vad man bör sträva efter är att älska sina medmänniskor och själv göra gott. Och det genom att leva från hjärtat och vara ärlig och äkta i alla möten både med andra och sig själv. Det är det Agneta Sjödins bok vill inspirera till. Ett slags kärleksbudskap – för hur kan vi annars påverka och förändra världen till det bättre?[/vc_column_text][/vc_column][/vc_row]

Agneta Sjödin - Från hjärtat: Inspiration, hälsa, träning, förändring

Från Hjärtat, som kom ut bara för någon vecka sedan, är fortsättningen på hennes förra bok Av Egen Kraft där fokus låg på att lära känna och bygga upp en bra relation till sig själv, att lära sig att älska och respektera sig själv. Från Hjärtat tar nästa steg, utanför jaget till omvärlden. Hur möter vi omgivningen? Hur kan vi påverka så att världen blir en mer kärleksfull, ljusare och positiv plats att leva i?

Att visa kärlek och omtanke är det viktigaste. Kanske bara genom något så enkelt som att lyssna uppmärksamt. Och att ge ett leende. Att lära sig att inte ta saker personligt, är en annan nyckel. Att försöka förstå andra, inse att alla utgår från sig själva, sina erfarenheter och var de står i livet. Att många också agerar utifrån rädsla som egentligen inte har med dig att göra utan dem själva. Och att förlåta och vara vaksam på sina egna tankar. För tankar, liksom ord, har kraft.

Agneta Sjödins bok innehåller många klokskaper om hur vi kan förhålla oss till oss själva och vår omgivning för att leva ett liv från hjärtat. Med mängder av citat och många anekdoter, också från hennes eget liv. I intervjun här intill berättar hon själv om boken.

Särskilt kapitlet om att förlåta tog tag i mig för hur viktigt är det inte att kunna förlåta, också för en själv? Att göra sig fri från det, eller den, som sårat. Som man kanske känner att man vill hämnas på, visa att man har rätt och som man i sin tur vill göra illa för att själv känna sig bättre. För det är ju det man tror.

Jag har sett det på nära håll när en vän kom in i den fällan efter en uppslitande separation. Hon kunde inte släppa taget, förlåta och gå vidare. Idag är hon bitter, utan sann livsglädje och det gör så otroligt ont att se. Att försöka få en annan person att ta tillbaka sitt eget liv utan att hon eller han vill det, det går inte. Tro mig, jag har försökt. Hur gärna man än vill kan man inte göra det för viljan måste komma inifrån, just från hans eller hennes hjärta.
Boken handlar mycket om att bryta mönster, våga förändras och öppna nya dörrar som man kanske inte riktigt vet vart de leder.  Det vill Agneta Sjödin uppmuntra till för ingenting är omöjligt. Och att återställa balansen när något blir fel. För visst blir det det, vi är ju bara människor som gör så gott vi kan. Vilket är trösterikt. Vi är bara människor med alla våra fel och brister som kan rätta till våra dumheter och misstag och lära av dem bara vi inser detta.
Här är ett citat som på sätt och vis är en sammanfattning av hur vi kan kan lära oss leva Från Hjärtat:

Be the change you want to see in your life

Om du vill ha en trogen partner som du kan lita på, så var trogen själv.
Om du inte vill att människor ska skvallra om dig, så skvallra inte själv.
Om du inte vill att någon ska ljuga för dig, så var själv ärlig och sann.
Om du vill bli trevligt bemött, så bemöt andra trevligt.
Om du vill att andra ska älska dig precis som du är, så älska då andra som de är.
Om du vill bli förlåten, var själv förlåtande.
Om du vill få en andra chans, var villig att ge någon en andra chans.
Om du vill att andra ska ta hänsyn till dig, var själv hänsynsfull.
Om du vill att andra ska lyssna på dig, var själv en god lyssnare.
Om du vill bli respekterad för dina åsikter, respektera andras.
Om du vill bli älskad – älska andra.

Från hjärtat: inspiration, hälsa, träning, förändring av Agneta Sjödin gavs ut på Bokförlaget Semic i januari i år och du kan hitta den här – Från hjärtat.

Är du nyfiken på hennes förra bok? Av Egen Kraft: inspiration, balans, kost, träning så hittar du den här – Av Egen Kraft.